Speciaal Club

Langshan Fokkers

  Langshan

  De Langshan komt voor in 4 variëteiten

  - De Croad Langshan.

  - De Duitse Langshan

  - De croad Langshan kriel

  - De Duitse langshan kriel                                  Croad Langshan versus Duitse Langshan


   Kenmerken voor alle variëteiten zijn hun goede gebruikseigenschappen en het karakter. De    Langshan is bijzonder vertrouwd in omgang. Ze laten zich gemakkelijk benaderen en zijn goed te    handteren. Daarnaast zijn de vruchtbaarheidseigenschappen prima. De hennen willen vlot aan    de leg raken en ook de bevruchting is vaak geen probleem.

    Dat betekend dat je ieder jaar op tijd voldoende dieren kunt fokken ( mits het weer mee zit).


                  Een aantal uiterlijke kenmerken zijn voor alle variëteiten.


  De Croad Langshan is een ras dat wat hoger gesteld is ; bij het Duitse type is deze hoge stelling   nog verder versterkt en wel zodanig dat er geen grotere hoenders dan de Duitse Langshan in de   TT kooien te vinden zijn.

  De ruglijn is bij beide rassen oplopend. Deze oplopende ruglijn is bij de Duitse langshan vlakker   dan bij de croad. Waarbij bij beide de hoogte van de staartveren uitkomen bij de kop. Bij de   Croad gelijk met de kop, bij de Duitse tot onder de kinlellen.

  De Langshan heeft een fiere opgerichte houding wat zorgt voor de sierlijkheid van beide. Toch   word de borst breed en diep gedragen.Ondanks de hogere stelling dan andere rassen is de bouw   kort en breed. De bevedering is vrij zacht, goed aanliggend en sterk glanzend. De bevedering   benadrukt daardoor een goed type. Kop, kam en ogen zijn bij beide gelijk


                                        Verschillende kenmerken zijn,


  - De bevedering van de loopbenen en tenen bij de croad varianten terwijl de Duitse varianten     kale benen hebben.

  - De Duitse langshan is hoger gesteld dan de Croads

  - De opbouw van de staart. De staartstuurveren bij de Duitse varianten worden afgedekt door de     sikkels en bijsikkels en staartdekveren en is de staart vlakoplopend vanaf de hals.

    Bij de Croad varianten word de staart meer ophoog gedragen dan naar achteren ,vanaf de hals     vloeiend oplopend, waarbij de staartstuurveren duidelijk zichtbaar zijn en voor een deel worden     afgedekt door de sikkels en bijsikkels en staartdekveren.De sikkels zijn langer dan bij de Duitse     varianten.

  - De Croad heeft bredere veren dan de Duitse varianten

  - De Duitse varianten worden sterk op stelling en opgerichte houding gefokt dit is minder het     geval bij de Croads.

  - Bij de croads zijn zowel groot als kriel gelijk van uiterlijk terwijl bij de Duitse Langshan er enig     verschil is tussen groot en kriel   Duitse Langshan

   Tekening 1 is groot

    tekening 2 is kriel