Speciaal Club

Langshan Fokkers

                                             Verslag van onze clubshow 2015/2016. Onze clubshow, de finale van het showseizoen, was weer ondergebracht bij de Noordshow te Assen. Menigeen hebben we mogen begroeten bij onze informatie  stand .

 Er waren in het 44 Langshankrielen ingezonden.

 Helaas waren er geen grote Langshan ingezonden.

 De krielen werden gekeurd door de heren Siemes en Rijs. De rij Langshankrielen werd geopend door een goudberken haan van de Combinatie Roelofs Een prima vertegenwoordiger voor deze zeldzame kleurslag. De staart was jammer genoeg iets aan de korte kant. Een ZG95  was zijn verdiende loon. Ook in blauwgoudberken bracht de Combinatie Roelofs een mooie haan in de kooien. De beloning was een F96. Zowel de goudberken als de blauwgoudberken hen ook van de Combinatie Roelofs kregen een ZG94. Ze moesten beiden iets voller van lichaamsbouw zijn en een hogere stelling hebben. Deze beide wensen zijn voor zeldzame kleurslagen makkelijker gezegd dan gerealiseerd.  Bij de kleurslag berken viel geen enkele F.  De mooiste jonge haan (van H. Schoonhoven) en hen (van A. Prins) moesten beiden genoegen nemen met ZG95. De kleur van de hanen was zeer goed, maar in de rug zijn ze iets te lang. De winnende hen had wel een mooie rugstaartlijn, maar de berkenkleur moest sprekender. Voor de andere hennen geldt hetzelfde als voor de hanen, kleur zeer goed, maar rug korter gewenst.

 Dit jaar waren er slechts vier witten ingezonden. H. Schoonhoven was de winnaar met een zeer fraaie haan, predikaat F96.  Hopelijk krijgen we volgend jaar weer meer witte hennen te zien, want de getoonde hen had niet de kwaliteit, die we kunnen verwachten in deze kleurslag. In de zwarte kleurslag waren dit jaar de meeste inzendingen (12). G. Laarman had bij de hanen zowel de 1e als 2e ZG beiden met 95 punten. Deze hanen hadden een F type en stelling, maar moeten van nature de vleugels iets beter aantrekken. Ook bij de zwarte hennen was G. Laarman de winnaar met een 1e en een 2e F. Beide hennen waren zeer fraaie vertegenwoordigers van deze kleurslag. Ook de beide ZG95-hennen lieten een F type en stelling zien.  In de kleurslag blauw (gezoomd) waren 10 dieren ingezonden. De kwaliteit was hoog, 3x F en 4x ZG95 op 10 dieren spreekt voor zich. De winnende haan en hen (beiden van A. Prins) hadden een F96. Bij de hennen viel ook een 2e F96 (van G. Laarman). In blauw zijn type en stelling fraai. De verbeterpunten zijn zoom duidelijker en kleur egaler.

 De laatste kleurslag van de rij is gestreept. De volhouder van deze kleurslag, E. Rouwhorst, heeft dit jaar weer grote verbeteringen laten zien in type, stelling en streping. Als je het resultaat van dit jaar vergelijkt met twee jaar geleden dan kun je niet anders zeggen dan proficiat. De topper van deze kleur was de hen in kooinummer 3428 met een 1e F96.

 Tot slot een dank aan beide keurmeesters, ze hebben op een positieve wijze onze Langshankrielen gekeurd, dat wil zeggen echt rekening houden met wat mogelijk is per kleurslag.  


A. Prins.